Wetenschappelijk bewezen kantoortrends

De afgelopen decennia hebben er een flinke veranderingen plaatsgevonden over het gebruik, de gedaante en de inrichting van kantoren en werkplekken. Achter veel van deze nieuwe kantoortrends zitten diepgaande wetenschappelijke onderzoeken en bewezen effecten, die vooral hun uitwerking hebben op de psyche van de mens. Hieronder een aantal van deze nieuwe en interessante kantoortrends.

Ruimtes waar kan worden samengewerkt

Ondanks dat veel mensen een grote behoefte hebben aan een eigen werkplek, wil dat natuurlijk niet per definitie zeggen dat samenwerken contraproductief is. De kunst zit hem in de zelfstandige keuze van medewerkers, om al dan niet samen te werken met collega’s. Een coworking space moet volgens onderzoek voldoen aan een aantal eisen.

  • De ruimte moet een comfortabele en ontspannen sfeer uitstralen, want dit maakt brainstormsessies extra vruchtbaar.
  • Er dienen verschillende plekjes in de ruimte te zijn, waar een individu zich in alle rust kan terugtrekken om te werken.

De meeste grotere steden herbergen tegenwoordig dan ook meerdere van deze samenwerkplekken. Coworking Space Amsterdam is hier dan ook een perfect voorbeeld van. De vele Coworking Spaces die Amsterdam rijk is bieden een zeer aantrekkelijke plek voor het internationale bedrijfsleven. Amsterdam is namelijk een bruisende stad met vele bezienswaardigheden.

De nadruk ligt steeds meer op ergonomie

Het belang van goed ergonomisch meubilair is inmiddels al flink ingeburgerd. Naast de welbekende fysieke voordelen van dergelijk meubilair, zorgt het bovendien voor een achtenswaardige uitwerking op de geestelijke gesteldheid en productiviteit van medewerkers. Het advies van wetenschappers is dan ook om niet te beknibbelen op degelijk ergonomisch kantoormeubilair.

Huiselijke elementen zijn een must

Vroeger waren kantoren doorgaans sober ingericht, en met hooguit een plantje hier of daar waren kantoren verre van huiselijk. Inmiddels is gebleken dat werken vanuit huis bijzonder goed is voor de productiviteit van medewerkers, echter is dit niet bij elke functie mogelijk. Zorg daarom voor een huiselijke sfeer op kantoor en zorg dat de mensen zich thuis voelen op de werkplek.

cocktail